Perles de Jasmin

248_3.jpg
248_3.jpg

Perles de Jasmin

248.00

pr. 100 gram

Denne Perles de Jasmine / Jasmin Perler er oprindelig en specialitet fra Fujian provinsen og består af knopper fra en helt speciel tebusk sort der hedder Da Bie (store Hvide), det er den samme som vores Silver Needle te, som tilgengæld kortvarig ristes og derefter lægges til tørring lagvis sammen med friske jasminblomster.

Info: Forskellen fra Perles de Jasmin og Silver Needlen er, at topskuddene til Perles de Jasmin bliver kortvarig ristet og bliver derved til en grøn te. De ristet topskud håndrulles derefter til små perler og lagt til tørre – en professionel kan håndrulle 100 gram perler til jasmin te i timen.

De små perler bliver lagvis lagt mellem helt friskeplukket jasminblomster som derved afgiver deres duft og smag til te perlerne – jasminblomsterne bliver udskiftet hver dag i 7 dage og der bruges ca. 380 kg. Jasminblomster til 100 kg. Jasmin perler.

Dette er desværre en te som der bliver svindlet meget med. Årsagen til svindlen er, at efterspørgslen er stor på netop denne type te men produktionen er lille og fremstillingsprocessen er lang.

Svindlen består i:

  • at der bruges en ringere te kvalitet dvs. det er ikke de første topskud der bruges - hvis der overhovedet bliver brugt topskud.
  • derefter ruller man perlerne i jasminolie da dette er meget billigere og hurtigere - selv de gamle etableret tehandlere bruger jasmin olie.

Bryggevejledning:

  • Vandtemperatur: 75° varmt vand – gerne kildevand.
  • Bryggetid: 3-4 minutter i alm. traditionel tekand - tebladene kan genbrygges 2-3 gange.
  • Mængde: 1 gram til 2 dl. vand.

Farve & smag: Meget lys gul farve og med en enorm ren, klar, frisk og sødlig smag af jasmin.

Quantity:
Tilføj til kurv
  • Alle løs vægt teer bliver pakket i vores "Stay-fresh" poser - poserne er i et miljøvenligt papir materiale og uden aluminium
  • Vi opfordrer til, at man opbevare teen i "Stay-fresh" posen - da den er designet til dette

  • Ved køb af 200 gram te af samme type, vil teen blive pakket i vores 200 gram poser - hvis der evt. er ændringsønsker til forpakning, kan dette meddeles efter CHECKOUT under punkt 3. BESKED TIL DEN FRANSKE TEHANDEL