Hør eller genhør os i Croque Monsieur

I 2018 ringede Morten Lindberg bedre kendt som Master Fatman til os, fordi han havde fået en idé om, at vi skulle lave et indslag i Mortens program Croque Monsieur i Radio24syv - indslaget skulle handle om Frankrig og te - to ting som betød meget for ham.

Det endte faktisk med, at vi lavede 4 indslag sammen, med henblik på at vi senere skulle lave nogle efterfølgende som skulle handle om fransk te, fransk kunst & historie - men så langt nåede vi desværre ikke.

Vi har utrolig mange kunder som gerne vil genhøre de 4 radioprogrammer og derfor har vi lagt et link til dem herunder.

Hør "Croque Monsieur" fra søndag d. 29 April 2018 her

Her introducerer vi Morten Lindberg til to grønne teer, en Kinesisk og en Japansk - vi kommer ind på den generelle forskel på grøn te fra Kina og Japan, og så taler vi om historien bag vores franske firma.

Long Jing:

Er en grøn te fra Kina fra Zhejiang provinsen fra toppen af Tian Mu Bjergene. Bladene er presset og formet efter inspiration af de originale blade på tebusken – vores bliver også nævnt som Buddhas øjenlåg.

Ryokucha Midori:

Er en grøn te fra Japan, det er en Sencha som er lidt speciel – den kaldes for ”Samuraiernes te”. Den blev især drukket af Samuraier fordi den har en beroligende og meditativ effekt som Samuraier havde brug for inden de skulle i kamp.


Hør "Croque Monsieur" fra søndag d. 6 Maj 2018 her

Her introducerer vi Morten Lindberg for to sorte teer, en fantastisk Darjeeling samt en helt speciel fransk version af Earl Grey - i dette program fejer vi benene væk under Morten og får ham ud på en mental rejse til Darjelling.

Darjeeling Grand Himalaya

Er en sort te fra Indien, fra det kolde og rene klima for foden af Himalaya udenfor byen Darjeeling – Grand Himalaya er en Darjeeling te. Det helt specielle ved denne Darjeeling er, at den er blandet af de tre forskellige flush (1st+2nd+3th flush – forår, sommer og efterår) fra samme år.

Blue of London - Earl Grey

Er en sort Yunnan te fra Kina tilsat bergamot fra Calabria samt kornblomst.

Bergamot fra Calabria kendetegnes ved sin helt specielle smag som er mere parfumeret og lettere end andre typer bergamot - en af de mest solgte Earl Grey teer i Paris p.g.a. sit lethed.


Hør "Croque Monsieur" fra søndag d. 13 Maj 2018 her

I det tredie program smager vi på en kraftig hvid te samt en utrolig sjælden gul te, begge teer er fra Kina - en te rejse begynder og billeder for det indre øje viser sig, Morten kan se sig selv som kejser.

Bai Mu Dan/White peony

Er en hvid te bestående af tre typer teblade, det er en kombination af både knopper samt de to efterfølgende ungblade på tebusken. Alle tre typer teblade dvs. knopper og teblade kommer fra en helt speciel tebusk sort der hedder Da Bie (store Hvide).

Skærmbillede 2018-05-07 kl. 22.19.55.png

China Hunan Jun Shan Dong Ting Yin Zhen

Er en gul te - det er den mest sjældne og mest berømte te i Kina. Historisk set er det en hyldest te og Kejserens te (deraf navnet gul te da gul er Kejserens farve).

Klimaet og jorden er årsagen til denne te har en helt speciel smag - en smag "af noget man ikke kender" den er helt unik med en speciel aroma. På et tidspunkt voksede der en krydderurt på øen som har gjort, at jorden på øen har fået en speciel smag og dette smages bl.a. i teen.


Hør "Croque Monsieur" fra søndag d. 20 Maj 2018 her

I sidste program smager vi på to franske urte teer (Tisane/Infusion) som er udviklet af vores Herborister i Paris - Morten og jeg ender i et lille supermarked i en fransk landsby.

d978_jardin_a_la_francaise_vrac-min_1.jpg

Jardin à la Française

Er en urte te bestående af pære, æble, brombær blade, hyben, morgenfrue blade og solsikke kronblade

Hver af de forskellige typer urtete skulle gerne lede tankerne hen i de forskellige haver – i denne er vi i den franske have.

995---vrac-herboriste-n_119.jpg

l’Herboriste No. 119

Er en urtete bestående af lakrids, ingefær, gurkemeje, æble, jernurt, kanel, rosenpeber, citronmelisse, citrongræs, chili samt morbærblade.

l’Herboristeer No. 119 er en helt unik urtete med en skøn smag som bider lidt.