Long Jing:

Er en grøn te fra Kina fra Zhejiang provinsen fra toppen af Tian Mu Bjergene. Bladene er presset og formet efter inspiration af de originale blade på tebusken – vores bliver også nævnt som Buddhas øjenlåg. Denne type te er nok den mest foretrukne typer grøn te blandt det kinesiske folk.

Long Jing har en meget ren, silkeblød smag hvilket også gør den ekstra god som en introduktions te til de helt rene grønne teer – en rigtig god begynder grøn te.

Info: Long Jing kaldes også for Dragon Well. Årsagen skulle være, at der var en brønd hvor når det regnede så lagde regnvandet sig i overfladen af vandet der var i brønden – det lette regnvand lavede nogle former i overfladen som mindede lidt om en drage hale der bugtede sig. Derfor bliver Long Jing benævnt som ”Dragens brønd”.

Long Jing bliver plukket én gang om foråret omkring første uge i april – plukningen foregår over flere uger og de først tre dages plukning af te bliver ikke solgt men givet til embedsmænd i regeringen.

Ryokucha Midori:

Er en grøn te fra Japan, det er en Sencha som er lidt speciel – den kaldes for ”Samuraiernes te”. Den blev især drukket af Samuraier fordi den har en beroligende og meditativ effekt som Samuraier havde brug for inden de skulle i kamp.

Info: Ryokucha Midori betyder ”Grøn te” og Midori har flere betydninger men det er et efternavn som blev skænket af den japanske kejser til medlemmer af den kejserlige familie. Midori var en stor familie klan som benyttede sig af samuraier og den blev den mest magtfulde af alle klaner i Japan.

Ryokucha Midori er meget rig på B & E vitaminer – en ideel te før fysiske og mentale anstrengelser. Den har en revitaliserende effekt – en slags tonic.

Ryokucha Midori er en foldet te og ligner små nåle.


Darjeeling Grand Himalaya

Er en sort te fra Indien, fra det kolde og rene klima for foden af Himalaya udenfor byen Darjeeling – Grand Himalaya er en Darjeeling te.

Det helt specielle ved denne Darjeeling er, at den er blandet af de tre forskellige flush (1st+2nd+3th flush – forår, sommer og efterår) fra samme år. Dette er meget atypisk og specielt og giver en helt fantastisk og sammensat smag da de tre forskellige flush/plukninger komplimenterer hinanden rigtig godt.

Info: Der plukkes generelt darjeeling 5 gange om året – de kaldes flush.

  • De sorte Darjeeling teer er ofte oxideret <90% og burde derfor betegnes som Oolong teer

  • Generelt er 1st. flush er den milde, 2nd. flush er fullbody & 3th. flush er den kraftige

Blue of London - Earl Grey

Er en sort Yunnan te fra Kina tilsat bergamot fra Calabria samt kornblomst.

Bergamot fra Calabria kendetegnes ved sin helt specielle smag som er mere parfumeret og lettere end andre typer bergamot - en af de mest solgte Earl Grey teer i Paris p.g.a. sit lethed.

  • Denne type bergamot er også den eneste af alle typer bergamot fra Calabria som man drikker som en juice - da den er kolesterol nedsættende.

  • Det er bergamot som giver Earl Grey teen sin karakteristiske smag

  • Det er også bergamot som bruges i Althea bolcher.

  • Bergamot bruges i marmelader og meget lidt i madlavning pga. den meget specielle smag kan blive for dominerende.


Bai Mu Dan/White peony

Er en hvid te bestående af tre typer teblade, det er en kombination af både knopper samt de to efterfølgende ungblade på tebusken. Alle tre typer teblade dvs. knopper og teblade kommer fra en helt speciel tebusk sort der hedder Da Bie (store Hvide).

Da Bie tebusken vokser i Fujian provinsen (Sydøstlige Kina udfor Taiwan) og er en meget sjælden tebusk sort hvilket er årsagen til, at der kun produceres få mængder af denne Bai Mu Dan om året.

Denne Bai Mu Dan plukkes om foråret, sidst i marts eller start april og plukningen foregår over få dage og her er det vigtigt, at ungbladene beholder deres helhed dvs. tebladene må ikke knække da dette vil ødelægge smagsoplevelsen og tebladene begynder at oxiderer. Tebladene tørres og sorteres i flere kvalitetsklasser - til vores Bai Mu Dan bruges kun teblade af førsteklasse.

Denne type te er så sagt sjælden, og Palais des Thés og Den Franske Tehandel er blandt de eneste som har denne høje kvalitet af Bai Mu Dan i Europa.

Skærmbillede 2018-05-07 kl. 22.19.55.png

China Hunan Jun Shan Dong Ting Yin Zhen

Er en gul te - det er den mest sjældne og mest berømte te i Kina. Historisk set er det en hyldest te og Kejserens te (deraf navnet gul te da gul er Kejserens farve).

Klimaet og jorden er årsagen til denne te har en helt speciel smag - en smag "af noget man ikke kender" den er helt unik med en speciel aroma. På et tidspunkt voksede der en krydderurt på øen som har gjort, at jorden på øen har fået en speciel smag og dette smages bl.a. i teen.

Jun Shan Dong Ting Yin Zhen bliver plukket sidst i marts/start april - der plukkes ca. 150 kg. af denne te om året. Hvert "knop" skal indeholde 4-5 blade hvis man lod teknoppen åbne sig. Den gule te har derfor tykkere knopper end hvid Silver Needle.

Dong Ting søen er den 2. største sø i Kina - den er flodbassin fra Yangtze floden.

Jun Shan er en lille ø i Dong Ting søen og øen måler omkring 1 kilometer lang og 0,75 kilometer bred.

Legenden siger, at skabelse af denne ø går 4.000 år tilbage. En kejser kæmpede i dette område og døde i kamp - til hans begravelse deltog to af hans konkubiner/elskerinder de sejlede ud til begravelsen men deres båd kæntrede og konkubinerne druknede. Jun Shan øen opstod derefter i Dong Ting søen da de to konkubiner og Kejserens kroppe blev forevigede i deres kærlighed - Jun Shan øen opstod.

Jun Shan Island er nu hjemsted for et forskningscenter i Hunan-provinsen, som forsker i netop den gule te.

Denne te sælges kun via vores butik på Værnedamsvej og ikke i webshoppen.


d978_jardin_a_la_francaise_vrac-min_1.jpg

Jardin à la Française

Er en urte te bestående af pære, æble, brombær blade, hyben, morgenfrue blade og solsikke kronblade

Hver af de forskellige typer urtete skulle gerne lede tankerne hen i de forskellige haver – i denne er vi i den franske have.

Jardin à la française betyder den "franske have" og hentyder til en typisk fransk have hvor pæretræer og æbletræer står blandt hinanden og i have findes der desuden brombærbuske og hybenbuske - en have som på mange måder minder om en dansk have. Smagen er særdeles kraftig på pære og æble - der er noget kvæde smag over denne te og er blevet en af vores favoritter.

995---vrac-herboriste-n_119.jpg

l’Herboriste No. 119

Er en urtete bestående af lakrids, ingefær, gurkemeje, æble, jernurt, kanel, rosenpeber, citronmelisse, citrongræs, chili samt morbærblade.

l’Herboristeer No. 119 er en helt unik urtete med en skøn smag.

Ideen om vores l’Herboriste udspringer fra de gamle ”plantelægemidler” principper og hos Palais des Thés har man stor respekt for disse gamle lægeurte principper. Palais des Thés har i samarbejde med de dygtigste herbalister i Frankrig kombineret denne nye serie urte teer hvor det er nytolkningen af de gamle principper som er grundstenen. 

Urteteen er helt koffein fri og er den ideelle te om aftenen - den kan nydes både varm og som iste.