Vores japanske støbejerns tekander

Vores støbejerns tekander er alle håndlavede, de er fra Japans ældste tekandeværksted som ligger i det nordlige Japan. Værkstedet er 413 år gammelt (fra år 1604) - fra Edo periodens start.

Værkstedet er ejet af samme familie som åbnede værkstedet i 1604, han er faktisk 15generation af grundlæggeren - et rigtigt gammelt traditionsbundet familiefirma.

Her arbejdes stadigvæk efter de gamle traditioner hvor hver tekande er håndlavede og emaljeringsarbejdet er af allerhøjeste kvalitet - hver tekande er et selvstændigt kunsthåndværk og er fyldt med ære og respekt for selve håndværket og værkstedets historie.

Info: Det tager en måned, at producerer en tekande i denne kvalitet.

  • En af fordelene ved denne type jern er bl.a. at den er 25% lettere end andre typer støbejern - det kan især mærkes ved brug.

  • Tekanderne bages også ved en højere temperatur end hos andre japanske tekande værksteder hvilket er med til, at styrke og hærde emaljeringen - emaljeringen i tekanden gør, at man med fordel kan skifte mellem forskellige typer teer da tekanden ikke tager smag.

  • Støbejern holder godt på varmen og har man brug for at holde teen varm i længere tid, så kan man opvarme tekanden ved at hælde lidt kogende vand i inden selve tevandet.

  • Tekanden er 100% dryp-fri

Vi har i flere år arbejdet med designere og værksteder i Japan og via vores venskab med værkstedet har vi eneforhandlingen af disse unikke tekander i Danmark.

Tekanderne er lavet af samme type jern som man i Edo-perioden (år 1603-1867) lavet samuraisværd og sakse af - det er en ekstrem ren type jern - og i dag er det kun få værksteder i Japan der bruger denne jernkvalitet til deres tekander pga. den høje pris og sjældenheden.