Taiwan / New Taipei

For kendere af wu long sætter øen Taiwan standarden, når det gælder grands crus. Dette paradis for tedyrkning, som portugiserne kaldte »Ilha Formosa« - eller den smukke ø - da de opdagede den, er oversået med tusindvis af tehaver, der hovedsageligt tilhører familier med små producenter, og som producerer nogle af de fineste blågrønne teer i verden. Tres procent af øen er bjergrig, og havklimaet, den konstant høje luftfugtighed og de store temperaturudsving mellem nat og dag skaber de ideelle betingelser for dyrkning af camellia sinensis.

Flere bølger af indvandring fra Kina og især landmænd fra Fujian, der er eksperter i produktion af halvoxidiseret te, har gjort Taiwan til det enestående terroir, det er i dag. I dag kan øen regne sig blandt de dygtigste producenter af wu long i verden med ekstremt sofistikerede tilberedningsmetoder. Lokalt dyrkede sorter (Baozhong, Milky Oolong, Four Seasons, Jin Xuan, Qing Xin osv.) er blevet særligt bemærkelsesværdige.